Бронювання номерів
Головна / Новини / Історія готелів

Історія готелів

Історія готелів

Історія готелів бере свій початок з глибокої давнини. Першими готелями були таверни, згадки про яких можна знайти в манускриптах Стародавньої Греції та античного Риму. Подорожі в ті далекі часи були довгими, швидкість пересування маленької, а незнайомі землі небезпечними. Подорожні з полюванням платили за будь-яку дах над головою, де можна спокійно відпочити в дорозі. Попит, як відомо, народжує пропозицію, і на основних дорогах стали як гриби рости заїжджі двори. Не минає і кілька століть, як заїжджі двори сегментируются за рівнем обслуговування. З'являються такі, де людина не може зупинитися без спеціального документа, що підтверджує його високий статус.
Нерідко було явище, коли багаті люди, які мають великі володіння, будували постоялі двори для особистого користування куди не допускався ніхто зайвий.
Звичайні таверни і заїжджі двори часто користувалися поганою славою як гріховні місця. Відповідно, контингент таких закладів був небагатий, що знаходило відображення на рівні доходу господарів і, природно, на рівні комфорту. Виходив певний замкнутий круг, все більше посилює авторитет заїжджих дворів.
Ситуація з поганою славою заїжджих дворів і таверн кардинально не змінювалася багато століть. І тільки кілька століть назад, в кінці XVIII століття в США з'явилося щось, разюче відрізняється від заїжджого двору і нагадує сучасний готель. У 1794 році в Нью-Йорку був відкритий City Hotel. Вже через 30 років в Бостоні відкрився готель, де було 70 номерів, коридорні, реєстратура, замки на дверях і безкоштовне мило. З цього часу готелі і готелі все більше набувають знайомі сучасним людям риси, розвивають свої традиції, борються за якість обслуговування.
У XIX столітті готелі будуються як палаци і оснащуються найсучаснішими зручностями. Про дурній славі заїжджих будинків вже ніхто й не згадує. Незважаючи на що залишилася більшу різницю в платоспроможності різних типів постояльців, мінімальний стандарт обслуговування вже піднято на недосяжну для середньовічних таверн висоту.
До початку XX століття з'являється цілий спектр спеціальностей готельного бізнесу. Відповідно, з'являються і професіонали своєї справи. З'явившись як сімейний бізнес, готельна справа ускладнюється і поширюється по світу.
На сьогоднішній день відомі десятки тисяч готелів по всьому світу, які об'єднані в мережі, працюють як годинник і приносять величезні доходи своїм власникам і радість постояльцям.

Відгуки

Замовити зворотній дзвінок
Бронювання номерів

Замовити

Дякуємо, Ваша заявка прийнята.

В найближчий час менеджер зв'яжеться з Вами.